Tamara zit op volleybal maar beleeft weinig plezier tijdens de trainingen en wedstrijden. Ze kan gewoon niet goed meekomen met de rest en dat voelt Tamara, de rest (en jij, haar moeder) ook. Het liefst wil ze stoppen ….

Bas zit op voetbal. Dat doet hij steeds minder graag. Hij vertelt dat hij niet hard genoeg kan rennen en telkens te laat bij de bal is. Als hij rent ziet het er eigenlijk ook best gek en onhandig uit. Jij ziet dat hij er steeds meer ‘last’ van heeft.…

Pim heeft al op allerlei sporten gezeten maar geen enkele lijkt hij leuk genoeg te vinden. Hij zit al een tijdje op geen enkele sport en beweegt steeds minder. Ook overdag zit hij het liefste binnen. Gamen lijkt zijn nieuwe sport…

Tja en dan? Dan heb jij waarschijnlijk een kind thuis dat weinig plezier beleeft aan bewegen. Verschillende onderzoeken laten zien dat kinderen met een laag motorisch zelfbeeld minder tijd spenderen aan fysieke activiteiten. Dit geldt specifiek nog meer voor meisjes dan voor jongens. Een slechtere motoriek blijkt een voorspeller voor het leiden van een inactief leven met alle gevolgen van dien zoals een toename in het gewicht, slaapproblemen, concentratieproblemen, humeur, laag zelfbeeld, etc.

Jouw kind is hierin geen uitzondering! Er zijn op dit moment veel kinderen die moeite hebben met de motoriek. Uit onderzoeken blijkt namelijk dat 25 – 29% van de kinderen in de groepen 1 tot en met 8 van het reguliere basisonderwijs onder het landelijk gemiddelde scoren op het gebied van de motoriek.

Kortom een groeiende groep kinderen voor wie bewegen en sporten niet vanzelfsprekend is. Een groep die dreigt uit te vallen. Maar belangrijker nog: kinderen die nu ervaren dat ze niet goed genoeg kunnen bewegen en dat bewegen niet leuk is.

Gelukkig is er Buitenspelen!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-1-1024x339.png