De behandeling wordt op jou als persoon afgestemd, dus op maat gemaakt en is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het is belangrijk dat je actief deel neemt aan de behandeling.
Hoe ziet de behandeling eruit
- Intake: De eerste keer is er een intakegesprek. Hierbij worden persoonsgegevens, medische gegevens en verzekeringsgegevens genoteerd. Dan volgt er een anamnese (vraaggesprek), de therapeut probeert zo een volledig mogelijk beeld van de hulpvraag te krijgen.
Indien je zonder verwijzing van de huisarts komt, zal de therapeut na een screening beoordelen of een onderzoek zinvol is.
- Onderzoek: Tijdens het onderzoek bekijkt de therapeut allereerst de lichaamsopbouw en onderzoekt de aangedane locaties. Om zo de oorzaak en de aard van de klacht vast te stellen.
- Vragenlijst: Je zal 1 of meerdere vragenlijsten moeten invullen om meetbaar en inzichtelijk te maken wat je vorderingen in de loop van de behandelingen zijn.
- Behandeldoel/plan: Aan het eind van het eerste consult maak je samen met de oefentherapeut een behandeldoel en een plan van aanpak waarmee we beiden verwachten de problemen te kunnen oplossen.
- De behandeling: Het behandelplan zal oefeningen met zich meebrengen. Dit kan houding corrigerend, spierversterkend, mobiliserend, stabiliserend of ontspannend zijn. Wat er nodig is, is afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek en de individuele mogelijkheden. In onze praktijk maken we gebruik van medical taping, triggerpointtherapie, massage, atonisatie en mobilisatie technieken, met als doel zo optimaal mogelijk te kunnen oefenen en/of te bewegen.
- Eindrapportage naar je huisarts of specialist.
